Thursday, May 13, 2010

Sakit hati

Sakit hati bila dulu harga untuk 1 nombor RM 68. Sekarang RM 8 dah boleh dapat.
Sakit hati bila dulu bil Celcom Broadband bulan-bulan RM 68. Sekarang RM 48 saja.
Masa kolej takde kemudahan wifi lagi, dia mahal. Walhal masa itu sangat perlukan kemudahan internet.
Bila kolej dah ada wifi. Dia murah. Walhal internet hanya digunakan untuk kerja-kerja lagha saja kini.
(Facebooking, Blogging etcetera etcetera)
Tapi bila kolej dah ada wifi, baru dia nak murah.
Bila kolej dah ada wifi, nak guna pon susah.
Asyik keluar  'A connection to the remote computer could not be established....' Apa kes?
Dahlah tahap kelajuan wifi kolej lagi laju dari tahap kelajuan broadband.
Dahlah tak boleh connect. Bila dah boleh connect, lembab pula. Tapi bil asyik datang saja.
Dah call pasal tak boleh connect, masalah sama berulang juga. Bil pon masih lagi sampai.
Lalu tekad, baik berhenti saja! Tapi walaupon 2 bulan tak guna, bil untuk 2 bulan harus dibayar juga.
Kalau tak, nanti dapat surat lawyer.
Sekian, terima kasih.

Dari : Bekas pengguna yang tak berpuas hati!

Tambah sakit hati, bila dah berhenti menulis di blog lama, baru dapat buffered yang pertama. Hebat bukan. Traffic setiap hari ada 14 je pon boleh dapat buffered. *Tepuk tepuk. Clap clap.*

17 comments:

nn said...

biasalah tu. dulu mahal sekarang murah. dulu lepas sekolah baru ada handphone sekarang baru masuk sekolah dah ada handphone. huhuhu

Kapten said...

aku guna DIGI
no problem pon
hehe


Latest:Jus Kopi, Power Sekali !!!

Kapten said...
This comment has been removed by the author.
farwalis said...

erk.. sabar naaaa

Aus MeLankoLik said...

hahahaha, marah nmpk , hahahak .

broadband ke qiha ?? aku pakai maxis dulu , lgsg jahanam , tukar terus , hahahak .

*Laut China Selatan* said...

haha. itulah perubhn mase..
mane taw zamn cicit kite sume free..
adoi!

Cik Ubi said...

masalah ni biase bro~tapi okla dr xde tenet...

ak sesal sebab byr bil berukband,tp tiap2 ari gune wifi kolej je..

balik kg barula berukband dpt berbakti..tp tiap2 bulan bil celcom tu kne setel..panas2

Q said...

nn : yup. zaman dah berubah. teknologi makin maju.

kapten & farwalis ; ini kisah lama. aku baru tekan button publish. haha. tp part buffered tu baru.

aus : yup. celcom. aku guna setahun gaklah. sbb kontrak kan.

LautChinaSelatan : kalau free memang bestlah. haha.

cikubi : aku sama kes gak dgn kau. ada broadband. tp lagi byk pakai wifi kolej takpon wireless rumah. macam rugi je sebab bulan2 kena byr gak. selain dia takleh connectlah. tu yg terus terminate tuh.

ismishahril said...

aku bahagia dgn brodband aku. tetapi selepas jam 12 malam sahaja. sigh

Nurul Farhana said...

bengang kalo clcom broadbnd lambat cam siput n xleh nak connect. yg tu mmg bengang sgt la..rasa rugi je byr..uh.

ARC™ said...

aku ade 4 buffered, 2 metered =P

jane said...

MMG HANGIN KDG2 DGN BERUKNBAND

PERNAH AKU DAH BAYAR BIL KATA TAK BAYAR..SEKAT AKU GUNA
GERAM JE AKU NAK SEPAK MUKA MAMAT TUH

CISSSS

jane said...

.

bH said...

ape lagi beb? buffered tu..haha..manfaatkn sebaiknye...hehe

dulu nak topup minimum rm60..ekarang ni rm2 je..itupun maleh nak topup..siap die bagi pinjam lagi..haha

Ery Farieha said...

dunia dah berubah
zaman dah maju
ehh betol x quote ni?
hohohoh

Aus MeLankoLik said...

hahahak , aku kontrak gak , tapi selamber je , bayar la rm200 utk dende die , hahahak .

Q said...

shahril : apasal aku rasa geli panggil kau camni. hahaha. chain, before pukul 12 pon sakan je kau. heh.

nurul farhana : yup. memang bengan camtu. sebab tu dah terminate dah skrg. sbb wireless lagi laju.

arc : aku sebenarnya tak faham pon buffer dgn meter nih.

jane : aku tak pernah lagi lah kena sekat w/pon kdg2 byr lmbt2.

bh : ada eh topup rm2? aku xtau pon. aku malas ah nak update situ. ada stalker.

ery : betul jek.

aus : sepjg kontrak tu aku guna ok je. lepas kontrak mmg tak betul dah. tu yg aku stop terus.

Related Posts with Thumbnails