Monday, May 3, 2010

Kecanggihan Teknologi Masa Kini

Detik : 1.05 pagi
Lokasi : Kingdom Heaven

Kring kring
Telefon bimbit Queen Q berbunyi. Angkat. Jawab.

Queen Q : Hello.
Ace of Spade : Queen, datang bilik sekejap.
Queen Q : Baik.

Queen Q pon berjalanlah ke bilik Ace of Spade yang memakan masa tak sampai setengah minit.
Sesampainya di bilik Ace of Spade.

Queen Q : Apa dia?
Ace of Spade : Tolong slowkan kipas.

Hebat bukan kebolehan teknologi masa kini?
Menalifon semata-mata untuk menyuruh slowkan kipas sahaja. Nasib baik nilai murni seperti berkata Tolong masih digarap.

19 comments:

otak ketat said...

hahahaha. tak bleh bla. tp aku slalu buat kt adek aku gk. ekekeke.

ismishahril said...

bayang ko sama bilik, pastu dia call seblah2, mintak tolg gitu gak.

Kapten said...

pemalasnya member ko
haha

Q said...

otak ketat
teruklah kau. haha.

ismishahril
kalau sama bilik buat pe nak call laginya.

kapten
hehe. bukan kawan and bukan malas. tp ada sebab lain dia suruh buat camtu. kalau aku ckp nnti kau terbayang. bahaya. haha.

M. Faiz Syahmi said...

hahaha~
kesian ko an.?
boleh lak jadi camtu..
sebek ko baek hati jugak la gi tolong die. dah die pn mintak tolong kn.? XP

risanur said...

Salam Q,
kalu takde perkataan 'tolong' tu rasenya Q akan buat pa???

Q said...

m. faiz :
hehe. yup.

risanur :
kalau takde perkataan tolong tu pon still akan tolong gak. sebab dah berjalan pergi bilik dia.

Nurul Farhana said...

mak saya selalu buat macam ni..huhuu...

sbb bilik dia hujung sane, bilik saya hujung sini..

tapi bukan suruh slow kipas ke ape ke..cuma kalo dia malas nak kuar bilik, then dia nak suruh amik air ke..nak suruh gosok baju adik ke...dia call je, tak pun sms...

dlm hati cakap,

* adeh. mak ni pun. kalo mak panggil, kite dengar la...tak payah bazir krdt...bukan jauh pun..huhuu *

Q said...

farhana :
kalau dalam situasi ni, jerit mmg tak dgr lah. sbb tu kena call. tp yg ni masa tu dia tgh menyusu baby. sbb tu dia call utk suruh slowkan kipas. takleh bergerak.

cik nurulain said...

irritating klu org suh cmtu. CN salu mrh adik.

nn said...

wahhhhhhhh. sabar je lah!!!

shazruls said...

hahaha...teknologi masa kini membuat kita lebih 'lemak'...

Q said...

CN & nn : irritating. tp sabar je lah. haha.

shazruls : yup. buat kita jadi makin malas.

shazruls said...

selamat berpindah ke rumah baru...bila nk wat kenduri..hehehe

Q said...

shazruls : bila dah kaya raya. hahaha.

Farid Fernandez said...

teknologi kekadang best kekadang tak best.....









psssttt

-memang dok overc ke?

ARC™ said...

hahhahah SEPAK haje

Amy Syaquena said...

salam perkenalan..just follow ur blog..jemput juga ke blog saya ye...

Q said...

farid fernandez :
kenapa rasa duduk oversea? takdelah.

arc :
hahaha. takpe. still boleh sabar lagi.

amy :
baiklah.

Related Posts with Thumbnails