Sunday, September 26, 2010

Perubahan Zaman

Dulu zaman cupcakes. Pergi kenduri sana sini, hidang cupcakes. Pergi jamuan sana sini ada cupcakes. Sekarang turn macaroons pula. Kenduri mana-mana, sibuk nak bagi gift macaroons. Makin lama saiz makanan makin kecil. Tapi harga makin naik.  Silap-silap haribulan, nanti cookies sebiji pon harga mahal nak mampos. Harga sebiji sama dengan harga boleh dapat sebalang.

Dulu-dulu orang sibuk gantung DSLR ke mana-mana. Pergi mana-mana mesti nak show off DSLR. Tak pandai tangkap gambar pon, claim konon photographer sebab ada DSLR. La ni, tangkap gambar dengan Polaroid. Lepas itu gambar Polaroid itu tangkap dengan digicam pula. Dah lama Polaroid wujud, baru sekarang nak popular balik. Macam-macam.


4 comments:

zirconia said...

tak pernah rasa lagi macaroons tu. sedap sangatkah sampai mahal gila??

F33Z~Hafizah~cucuatokaji said...

waw..singgah pagi hari..honestly
saye tertarik dengan blog ni..takde follower..takde nuffnang..hanya cerita untuk dibace..bagus2...

Feez-cucuatokaji"REALITI dunia sementara" Entry baek punya

frwls said...

aku ada kamera henfon. yahuuu

Q said...

zuzu : macaroons tu biasa saja. ok lah aku cakap. nak kata tak sedap, sedap lah juga. nnti before kau g perak kita g rasa. haha.

feez : pernah ada tapi dah buang. macam no point saja letak.

farwalis : aku ada gak kamera henfon.

Related Posts with Thumbnails