Tuesday, June 22, 2010

Balik Kampung

Maaf kerana lama tak bertitah. Selepas pulang dari China hidup permaisuri tak betah. Kenduri kendara tak sudah-sudah. Menghabiskan hari minggu di kampung cukup indah. Permaisuri dihanyut arus ombak yang gagah. Nyaman. Damai. Tetapi ketenangan permaisuri diganggu oleh satu soalan mudah. Bilakah permaisuri mahu bernikah? 

Ah sudah! Tiada soalan lainkah yang mahu ditanya? Dalam hidup ini, bukan kahwin saja yang ada. Cuba tanya nak duit tak? Kan seronok sikit kita dengar. Haih. Bukan apa. Kalau ada jawapan yang pasti, senang lah juga nak menjawabnya. Ini sendiri pon tersepit. Antara Beri Hitam, Mini Experia dengan Laksam? Bukankah pilihan yang berat itu. Macam mana nak pilih? Payah! Ibarat ditelan mati mak diluah mati bapak.

Antara konversasi tak dapat lari sewaktu permaisuri pulang ke kampung :

Ayahsu (Belah ayah) : So, ayahsu dengar, adik cakap Q tunang akhir tahun depan. Betul?
Q : Huh? (Reaksi terkejut). Mana ada ayahsu! Pandai-pandai je adik nih. Rumours je lah tuh. Merepek. 

Ayahsu (Belah mak) : Q dah habis belajar. Lepas ni, turn Q lah pula naik pelamin. Nak tunggu Tuan Joker, macam tak je.  Bila lagi?
Q : Rilekslah. Muda lagi ini. (Lari masuk rumah pura-pura sibuk)

Akibat tidak berpuas hati dengan jawapan permaisuri, diorang sanggup pergi bertanya King of Heart. Macam-macam. Payah juga kan bila dah habis belajar ini ye?

7 comments:

ismishahril said...

ohhh memang payah! laksam, experia dah heliza. beruban kepala aku.

masa kau lari, mesti kau mcm lari stail2 drama, sambil muka tersipu sipu malu.

farwalis said...

aku pulak payah bila disuruh pilih antara makan dengan tidur mana lagi penting.

kalau aku tidur, lapar.

kalau aku makan, ngantuk lak.

adoiiiiiiiii

baidewei, jawab jangan tak jawab. haha

Q said...

chain : aku tahu perasaan kau. payah sangat2. haha.

aku takde lah lari control2 ayu. dah pakcik aku gak kan. aku telanjang dia dah pernah tgk. so tak cover punya aku lari. hahaha.

farwalis : aku slalo gak hadapi tuh. tp aku pilih tidur. sebab bila bangun aku akan lapar balik.

nn said...

hellooo! :)

benci soalan macam tu. huhu

Huda Luna said...

permaisuri ku Q
cepat lah kawen
hehe!

patik tak sabar tunggu ni

kunang-kunang said...

kepada ismishahril :

"laksam, experia dan Heliza.."

aku rasa pilihan kau tinggal laksam je sebab yang lain tu ko faham2 jela eh. haha (kejam2)

cik nurulain said...

lama u xde update ek Q. i igt link ni bengong ke hape. i constantly check gak. tapi mmg u x update.

so, bila nak nikah. (hahahah. annoying gila)

Related Posts with Thumbnails